کي‌روش: فقط خودم در مورد مسائل فني صحبت مي‌کنم

نوشته شده توسط:امیررضا صفائی تبار | ۰ دیدگاه

کي‌روش:

فقط خودم در مورد مسائل فني صحبت مي‌کنم

سرمربي تيم ملي فوتبال ايران گفت: فقط خودم در مورد مسائل فني صحبت مي‌کنم و هيچ‌کس حتي مسئولان فدراسيون حق اظهارنظر در اين باره را ندارند.


 


     تيم ملي فوتبال ايران خود را براي مرحله مقدماتي جام جهاني 2014 برزيل آماده مي‌کند و در اولين ديدار خود 11 شهريور ميزبان اندونزي خواهد بود. اين روزها کارلوس کي‌روش همانند گذشته با جديت خاصي ليگ ايران را رصد مي‌کند و مي‌خواهد تيم قدرتمندي را روانه مسابقات کند.

خبرنگار ورزشي خبرگزاري فارس براي اطلاع از آخرين وضعيت تيم ملي با کي‌روش گفت‌وگوي اختصاصي انجام داد. در اين مصاحبه بحث‌هاي کلي مربوط به فوتبال ايران و البته ال کلاسيکو دربي نيز مطرح شد تا علاقمندان به فوتبال از نظرات سرمربي پيشين رئال مادريد درباره ديدار با بارسلونا نيز مطلع شوند.

گفت و گوی تفصيلي خبرنگار فارس با کي‌روش را در زیر می‌خوانید:

* شرايط کلي فوتبال ايران را چگونه ارزيابي مي‌کنيد؟

در چهار ماهي که در ايران بودم سعي کردم کمتر صحبت کنم و بيشتر به بررسي شرايط بپردازم. پس از اين مدتي که فوتبال ايران و اتفاقات آن را زير نظر گرفتم تا امروز 11 مورد اساسي را به فدراسيون فوتبال اعلام کردم. اين 11 موردي که شناسايي کردم باعث پيشرفت فوتبال ايران مي‌شود که آنها را به فدراسيون اعلام کرده‌ام.

يکي از موارد به کيفيت ليگ ايران مربوط مي‌شود. باز هم تاکيد مي‌کنم که اين 11 مورد بسيار مهم هستند و اين يک فرصت بسيار بزرگ براي پيشرفت فوتبال ايران به شمار مي‌رود و اينکه بخواهيم چگونه از آن استفاده کنيم مثل اين است که يک انسان از فرصت‌هايي که در طول زندگي نصيب‌اش مي‌شود بخواهد استفاده کند.

انتخاب اين 11 مورد به 4 ماه تلاش من در فوتبال ايران مربوط مي‌شود و اينکه چه کارهايي انجام شده و اينکه چه کارهايي انجام مي‌شود. به نظر من براي موفقيت فوتبال ايران تلاش‌ها کافي نيست و معتقدم براي موفقيت روز افزون بايد در مورد کارهاي پايه و همچنين مبحث ليگ برتر کارهاي زير بنايي و اساسي انجام شود.

* هواداران فوتبال ایران همواره در لیگ برتر به دنبال پدیده‌ها هستند. در این مدت شما پدیده‌ای در لیگ برتر دیده‌اید؟

معجزه ممکن است اتفاق بيفتد اما این تفکر در فوتبال ایران وجود دارد که همواره به دنبال معجزه هستیم. این معجزه می‌تواند فردا اتفاق بیفتد و حتی ممکن است هیچ‌گاه به وقوع نپیوندد. شما چند بار تا به حال دیده‌اید که تیم ملی زیر 20 سال آمریکا در جام جهانی جوانان به مراحل نهایی راه پیدا کند؟

آیا این معجزه است که کشوری مانند پرتغال با 10 میلیون جمعیت و 100 هزار بازیکن در رده‌بندی جهانی بین 10 تیم اول جهان قرار دارد و تیم ملی جوانانش به مقام دوم جام جهانی می‌رسد؟

اینها اتفاق و معجزه نیست و مواردی است که روی آنها کار شده است. اگر برای آینده سرمایه‌گذاری نشود هیچ‌گاه این اتفاق نمی‌افتد.
ما در ایران حتی از یک آکادمی خوب برای فوتبال پایه برخوردار نیستیم تا کار سراسری در کشور انجام دهد. حتی تیم ملی امید به خاطر سهل‌انگاری و اینکه نمی‌دانست بازیکنش دو اخطاره هست از دور رقابت‌های مقدماتی المپیک حذف شد.

ما برای شروع کار نباید منتظر فردا باشیم و باید کار را از دیروز آغاز می‌کردیم. کشورهای دیگر که در حال پیشرفت در فوتبال هستند امروز حاصل کارهای سخت و تلاش مضاعف‌شان را می‌گیرند.
برای راه یافتن به جام جهانی، 230 کشور در حال مبارزه هستند و این نشان می‌دهد که تمام تیم‌ها در حال کار و تلاش هستند و ایران باید بیشتر از اینها تلاش کند. برای این کار پتانسیل لازم وجود دارد و همه چیز به انگیزه و تلاشی که انجام می‌دهیم برمی‌گردد. واقعا خجالت‌آور است اگر نتوانیم از پتانسیل و استعدادهایی که داریم استفاده لازم را ببریم.

* هواداران که در حقیقت سرمایه‌های فوتبال محسوب می‌شوند به چه اندازه از واقعیت‌های فوتبال مطلع هستند؟

این علاقه یک قسمت از همان پتانسیلی است که تعریف کردم کجای دنیا برای یک بازی بین تیم صدر و قعر جدول 70 هزار نفر به ورزشگاه می‌روند اما این اتفاق در دیدار استقلال و فجر سپاسی رخ داد. حتی در کشورهایی مثل ایتالیا، فرانسه و آلمان این تعداد تماشاگر به ورزشگاه نمی‌روند. البته در این بین باید حساب رئال مادرید، بارسلونا و منچستر را از سایرین جدا کرد. ما باید به آنها احترام بگذاریم و به آنها دروغ نگوییم و این حق هواداران است که واقعیت را بدانند. آنها لیاقت این را دارند که برای تفریح‌شان یک بازی با کیفیت را تماشا کنند. لیاقت این را دارند که بازیکنی را ببینند که 90 دقیقه تلاش می‌کند نه اینکه مدام خود را روی زمین می‌اندازد تا آنها را فریب دهد.

آنها لیاقت این را دارند که داوری را ببینند که هر دقیقه بازی را متوقف نکند و حتی لیاقت این را دارند که انجمنی را پشت فوتبالشان ببینند که آن را به خوبی برای فردا مهیا کند. بنابراین اگر به آنها دروغ بگوییم همین هواداران را هم به زودی از دست می‌دهیم.

* آیا شأن هواداران با کیفیت فوتبال ایران همخوانی دارد؟ آیا کیفیت مسابقات لیگ در حدی است که 70 هزار نفر را به ورزشکار بکشاند؟

خیر. ديدارهايي که در لیگ انجام می‌شود لیاقت چنین تماشاگرانی را ندارد و باید کیفیت مسابقات هر روز بهتر و بهتر شود.

*با شناخت جو فوتبال ایران به نظرتان بار فنی آن بیشتر است یا حاشیه‌ای؟
خیلی وقت‌ها بازی‌های باکیفیت هم انجام می‌شود اما باید به جایی برسیم که تمام دیدارهایمان اینچنین برگزار شود نه اینکه با آغاز فصل کیفیت رقابت‌ها بالا باشد و با گذشت زمان هر لحظه از کیفیت آن کاسته شود.

در یکی از بازی‌های آخر فصل گذشته که در ورزشگاه بودم شاهد بودم تیمی که باید با جان و دل تلاش می‌کرد تا سقوط نکند خیلی راحت بازی را واگذار کرد چرا که بازیکنانش بدون انگیزه بودند و این چیزی است که ما باید آن را از فوتبال بیرون کنیم.
در مورد مسائل حاشیه‌ای زیاد ورود نمی‌کنم و بیشتر روی کیفیت فنی مسابقات متمرکز هستم.

* تیم ملی تا امروز با حضور شما 2 مسابقه را با ماداگاسکار و مالدیو برگزار کرده، این 2 بازي تا چه اندازه به شناخت شما از تیم ملی کمک کرده است؟

آشنایی زیادی با فوتبال ایران پیدا کرده‌ام به خصوص اینکه با ملی‌پوشانی که در کمپ اتریش بودند نیز از لحاظ فنی شناخت پیدا کردم. آنها از هر لحاظ با انگیزه بالا در اردوها حضور پیدا کردند و خودشان را در اختیار تیم ملی قرار دادند تا این تیم ملی موفق باشد.
پیغامی که برای همه دارم این است که بالاترین ارجحیت فوتبال ایران باید تمرکز بر روی رسیدن تیم ملی به جام جهانی 2014 برزیل باشد. تمام اهالی فوتبال باید دست به دست هم دهند تا این کار انجام شود.

* برای ارتباط با مربیان لیگی چه برنامه‌‌هایی دارید؟ در این مورد انتقاداتی به شما وارد شده است.
یکی از برنامه‌های من این است که با مربیان لیگ ارتباط نزدیکی برقرار کنم. اواخر فصل گذشته چون برنامه‌های ما بسیار فشرده بود این کار انجام نشد اما برنامه‌های من این است که در آینده و با به ثبات رسیدن لیگ این کار را هر چه بیشتر و بهتر انجام دهم. از انتقادات مربیان بی‌اطلاع هستم و در این مورد خبر ندارم.

اگر با یک مربی صحبتی داشته باشم اخلاقم این است که آن را رو در رو و چشم در چشم مطرح می‌کنم. اگر یک مربی در نشریات می‌خواهد به من پیغام برساند این کار درست نیست و به نظرم او یک مربی حرفه‌ای نیست.
مربی خوب خودش را پشت نشریات پنهان نمی‌کند و اگر موضوعی باشد آن را مستقیم به خود من می‌‌گوید. یک مربی حرفه‌ای این دل و جرأت را دارد تا صحبتش را به صورت مستقیم مطرح کند.

* هماهنگي مسئولان با کارلوس ‌کي‌روش تا چه اندازه است؟

براي موفقيت و صعود به جام جهاني بايد تمام افراد تلاش کنند و با يکديگر باشند. البته با هم بودن به اين معنا نيست که تمام افراد نظر يکسان داشته باشند بلکه گاهي وقت‌ها وجود نظر مخالف بد نيست و باعث پيشرفت مي‌شود. اگر تمام افراد يکسان فکر کنند هيچ‌وقت رشد نمي‌کنيم. اختلاف‌نظرها بايد مطرح شود و پس از با برنامه‌ريزي باعث پيشرفت شويم.

*در بازي‌هاي دوستانه بازيکنان پس از دقيقه 60 دچار ناهماهنگي شدند. اين موضوع را چگونه تفسير مي‌کنيد؟

اين طبيعي است که ناهماهنگي بين بازيکنان وجود داشته باشد. تازه کار خود را آغاز کرده‌ايم و شايد آنطور که بايد و شايد ظاهر نشده باشيم. بازي ماداگاسکار را به اين علت گذاشته بوديم که بازيکنان را براي ديدار برابر مالديو بسنجيم.

* ديدار برابر مالديو را چگونه ارزيابي مي‌کنيد؟

ما در آزادي بازي بسيار خوبي را به نمايش گذاشتيم و توانستيم 4 گل به ثمر برسانيم. در ديدار برگشت با وجود اينکه حريف بازي فيزيکي و خشني انجام داد اما توانستيم عملکرد خوبي داشته باشيم و نشان داديم در اين شرايط نيز مي‌توانيم با آنها رقابت داشته باشيم. در اين بازي فقط به فکر اين بوديم که نتيجه را به سود خود تمام کنيم.

* کي‌روش در انتخاب بازيکنان چه ملاکي را معيار خود قرار مي‌دهد؟

اين يک چيز معمولي است که ما بازيکنان خوب و بين‌المللي را به تيم ملي دعوت کنيم اما شرايط فيفا دست ما را کمي بسته است و اجازه نمي‌دهد که در سال بيش از 8 بازي داشته باشيم. قوانيني که فيفا مي‌گذارد بيشتر براي حفظ منافع تيم‌هاي بزرگ مانند برزيل، آرژانتين و انگليس است. اين قوانين به سود تيم‌هاي پايين‌تر نخواهد بود.

* منظورتان اين است که بايد بازي‌هاي دوستانه‌ بيشتري برگزار کنيم؟

بله. طبيعي است که براي دستيابي به هماهنگي نيازمند برگزاري بازي‌هاي دوستانه هستيم. فيفا همواره به فکر تيم‌هاي بزرگ است. برزيل در 5 سال اخير به طور ميانگين 1000 بازيکن به فوتبال معرفي کرده حال زماني که فيفا قوانيني را اتخاذ مي‌کند به فکر اين کشورها خواهد بود. اين موضوع که سالانه 8 بازي بين‌المللي انجام دهيم کمکي به تيم‌هاي برزيل و آرژانتين خواهد بود و براي تيم‌هايي همچون ايران، عراق مفيد نيست.
شجاعي و نکونام در بالاترين سطح بازي مي‌کنند اما بازيکنان ايراني که در ليگ خودمان باز مي‌کنند چه زماني مي‌خواهند محک بخورند؟!

* برنامه‌ريزي‌هاي فدراسيون براي بازي‌هاي دوستانه کافي نيست؟

ما نيازمند برگزاري بازي‌هاي بيشتري هستيم اما متاسفانه زماني که اين برنامه‌ريزي‌ها صورت بگيرد خيلي‌ها اعتراض مي‌کنند که چرا بازيکن ما را گرفته‌ايد. بايد تمام افراد از اين موضوع حمايت کنند تا بتوانيم به هماهنگي لازم دست يابيم. با برگزاري بازي‌هاي دوستانه مي‌توانيم به هماهنگي لازم برسيم. شايد نتوانيم در برخي از بازي‌هاي دوستانه از تمام بازيکنان استفاده کنيم اما هماهنگي بين بازيکناني که در ايران فعاليت مي‌کنند مهم خواهد بود و هدف ما نيز جز اين نيست.

* براي راهيابي به جام جهاني نيازمند چند بازيکن بين‌المللي هستيد؟

بايد تعادلي بين بازي‌هاي ليگ و بازي‌هاي بين‌المللي داشته باشيم و اينگونه نيست که فقط بگوييم بازي‌هاي دوستانه بيشتر شود اما آنچه مسلم است اين است که بايد بيش از 8 بازي در سال انجام دهيم. مثلا ديدار برابر ماداگاسکار در زمان فيفا نبود. در اين هفته ما نيز مي‌توانستيم بازي دوستانه انجام دهيم. امارات و قطر بازي کردند اما به علت اينکه برنامه‌ريزي نداشتيم اين فرصت را از دست داديم.

* اخبار رسانه‌ها و مطبوعات را در مورد پيگيري مردم دنبال مي‌کنيد؟

متاسفانه اين امر در فدراسيون ضعيف است و افرادي که بايد اين اخبار را به من منعکس کنند اين کار را انجام نمي‌دهند.

* اين شايعه مطرح شده که از درون فدراسيون اسامي برخي دعوت شده‌ها به تيم ملي اعلام شده است. آيا اين موضوع صحت دارد؟
 
اميدوارم اين موضوع حقيقت نداشته باشد و ترجيح مي‌دهم در مورد آن فکر نکنم. شکي ندارم که چنين صحبت‌هايي مطرح شده، حتي اگر اين مسئله حقيقت داشته باشد ترجيح مي‌دهم که اين موضوع وجود نداشته باشد. کار بسيار اشتباهي صورت گرفته است. از سرپرست تيم ملي هيچ انتظاري ندارم که راجع بازيکنان و مسائل فني صحبت کند. من ترجيح مي‌دهم که با اين کلمات اين مسئله را مطرح کنم که اميدوارم اين مسائل حقيقت نداشته باشد زيرا فقط خودم در مورد مسائل فني صحبت مي‌کنم و هيچ‌کس حق چنين اظهارنظري را ندارد مخصوصا اگر اين شخص از مسئولان داخل فدراسيون باشد. يا خودم در مورد مسائل فني صحبت مي‌کنم و يا اينکه خودم اشخاصي را در اين زمينه معرفي مي‌کنم.

* عنوان شده که فرهاد مجيدي در اين دوره به تيم ملي فوتبال دعوت شده است...

باز هم تاکيد مي‌کنم که اميدوارم اين موضوع(انتقال اخبار تيم ملي از درون فدراسيون) صحت نداشته باشد و فقط در حد شايعه باشد. به هيچ عنوان حرفه‌اي نيست که چنين اقدامي از سوي مسئولان فدراسيون صورت گرفته باشد. نشريات و مطبوعات هر سؤالي دارند از خودم بپرسند. راجع به بازيکنان جديد و نفرات تيم ملي خودم اظهارنظر مي‌کنم همان‌طور که در تمام دنيا چنين روالي وجود دارد. براي من غيرقابل پذيرش است که اشخاص ديگري در مورد نفرات تيم ملي صحبت کنند.

* پس شما تمام مسائل مطرح شده را رد مي‌کنيد؟

در همه جاي دنيا چنين روالي وجود دارد که سرمربي در مورد بازيکنان تصميم مي‌گيرد در کار حرفه‌اي بايد به تمام افراد احترام گذاشته شود و حق تماشاگران، بازيکنان و کادر فني و تمام افراد حفظ شود.

* کي‌روش براي دستيابي به ترکيب تيم ملي نظر دارد از بازيکنان ايراني شاغل در ليگ‌هاي خارجي استفاده کند. اين موضوع تا چه حدي قابل اجرا خواهد بود؟

تلاش مي‌کنم در هر نقطه‌اي از دنيا که بازيکن ايراني‌الاصلي وجود داشته باشد و از کيفيت بالايي برخوردار باشد و افتخار کند که پيراهن تيم ملي ايران را بپوشد اين امر رخ خواهد داد را در اختيار داشته باشم. اميدوارم در زمان کوتاهي اين موضوع انجام شود و بازيکنان زيادي به تيم ملي معرفي شوند.

* شخص خاصي را مدنظر داريد تا در اين مرحله به تيم ملي اضافه شود؟

در حال حاضر قصد ندارم در اين اردو از بازيکنان ليگ‌هاي خارجي استفاده کنم اما فکرهاي خاصي را در اين زمينه دارم و مطمئن باشيد در اردوهاي آينده بازيکنان ايراني‌الاصل قدرتمندي به تيم ملي اضافه مي‌شوند.

* تماشاگران ايراني چند سالي است که از فوتبال فاصله گرفته‌اند. کي‌روش چگونه اين فاصله را کم خواهد کرد؟
تمام تلاش خود را انجام مي‌دهم تا هواداران را به ورزشگاه برگردانم. سعي مي‌کنم اخلاق و تفکر بازيکنان را به گونه‌اي بسازم که تماشاگران بخواهند به ورزشگاه بيايند و آنها را تشويق کنند. در هر جاي ايران که باشيم چه در تهران و چه در تبريز اين پيغام را هواداران مي‌دهم که پيراهن شماره 12 بر تن آنها خواهد بود. تماشاگران ايراني بايد در تمام ورزشگاه‌ها با پيراهن تيم ملي و با شماره 12 تيم را حمايت کنند. راهيابي به جام جهاني کار آساني نيست و اميدوارم با حمايت تمام تماشاگران اين امر اتفاقي بيفتد.

* اتفاقي که براي تيم فوتبال اميد رخ داد و از راهيابي به المپيک بازماند براي تماشاگران بسيار سخت بود. اين موضوع را چگونه ارزيابي مي‌کنيد؟

اين يک اتفاقي است که رخ داده و البته بسيار نادر است. سوريه را نگاه کنيد که از سوي فيفا محروم مي‌شود؛ ما مي‌توانيم اشتباهات کشورهاي ديگر را بپذيريم ولي براي خودمان سخت است. موضوعي که مهم است و بايد به آن توجه کنيم اين است که بار ديگر ان را تکرار نکنيم.

* عدم راهيابي به مسابقات المپيک شکست سنگيني براي هواداران فوتبال به حساب مي‌آمد.

ما بايد با اين اشتباه کنار بياييم و آن را فراموش کنيم. بايد اين موضوع را در کتابخانه خود قرار دهيم و به عنوان درس عبرتي به آن نگاه کنيم. بايد سعي کنيم و دست به دست هم بدهيم تا تيم‌هاي ايراني موفق شوند. بايد اين را بدانيم زماني اتفاقي مي‌افتد که بازيکنان از عملکرد طبيعي خود خارج مي‌شوند. 11 بازيکن در زمين حضور دارند و ساير افراد روي نيمکت. بعضي ‌وقت‌ها اتفاق مي‌افتد که بازيکن از تيم اخراج مي‌شود و يا مربيان اما به طور کلي بايد توجه داشت افرادي که در اطراف فوتبال هستندمثلا به عنوان مدير کار مي کنند تغيير نمي‌کنند،
مخصوصا اينکه تلاش اين افراد نيز براي پيشرفت فوتبال نيست. تمام تلاش خود را بايد انجام دهيم و براي انتخابي جام جهاني تلاش کنيم.
اگر کسي نمي‌خواهد و يا نمي‌تواند کمک کند در خانه بماند. بايد تلاش کنيم تا پرچم و برند تيم ملي را در تمام مسابقات به اهتزاز درآوريم.

*در مورد تيم‌هاي پايه و اميد چه برنامه‌ريزي انجام داده‌ايد؟

من تمام تلاش خود را انجام مي‌دهم و مطمئن باشيد ساختاري متفاوت در تيم‌هاي پايه به وجود مي‌آورم. نکته‌اي که بايد توجه کنيم اين است که ما به المپيک راه نيافتيم اما دليل نمي‌شود که کار خود را رها کنيم. بايد بازيکنان و کادر فني همانگونه که در صورت صعود به المپيک مسابقات دوستانه برگزار مي‌کردند، اين روش‌ را انجام دهند. سرمايه‌گذاري که روي بازيکن شده نبايد به دست فراموشي سپرده شود و همانگونه که در صورت راهيابي به المپيک برنامه‌ريزي‌هايي صورت مي‌گرفت هم اکنون بايد اين امر ادامه داشته باشد.

* برنامه‌هاي فدراسيون با برنامه‌هاي شما تطابق دارد؟
ببينيد اين موضوع را به اختاپوسي تشبيه مي‌کنم. يک اختاپوس 8 سر و 8 پا دارد و اگر يک پاي او کار نکند، نمي‌تواند زندگي کند. تمام افراد بايد دست به دست هم بدهيم تا بتوانيم بهترين موقعيت را براي تيم ملي به وجود بياوريم.

* امکانات و شرايط اين امر مهيا شده؟
در بعضي کشورها که نمي‌خواهم اسم بياورم، امکاناتي وجود ندارد درحالي که شايد بهترين بازيکنان را داشته باشد برعکس اين موضوع وجود دارد. در برخي کشورها امکانات وجود دارد اما بازيکن ندارند. بايد يک کشور براي پيشرفت هم بازيکن و هم ديد درست و حسابي داشته باشد. نمي‌توان با تمرکز بر يک قسمت اميدوار به پيشرفت بود.
 
امکانات، ‌مربيان، بازيکنان، داوران و مسئولان فدراسيون همه و همه بايد دست به دست هم بدهند تا کشوري پيشرفت کند. شما ببنيد اگر در گروه خوانندگي افراد با يکديگر هماهنگ نباشد آهنگ زيبايي توليد نخواهد شد.
بايد از تيم‌هاي پايه شرايط را فراهم کنيم و امکانات را براي آنها بوجود بياوريم  و بايد به اين نکته توجه کنيم که بازيکنان هر چه بيشتر بازي ملي داشته باشند، عملکرد بهتري در رقابت‌هاي بين‌المللي از خود به نمايش مي‌گذارند.

* پس تاکيد شما باز هم به برگزاري ديدارهاي دوستانه است؟

32 سال تجربه دارم و تنها نگاهم به مسئله پيشرفت فوتبال در کشورهاست. باز هم تاکيد مي‌کنم ارجحيت براي من و تمام فوتبال دوستان بايد راهيابي به جام جهاني باشد. تمام هدف‌مان دستيابي به چنين امري است و اميدواريم در کنار آن بتوانم براي آينده فوتبال ايران مثمر ثمر باشم. انتظار نداشته باشيد به تنهايي بتوانم چنين کاري انجام دهم. من مي‌توانم راه را نشان دهم اما رانندگي و جلو رفتن با اعضاي فدراسيون است. من نمي توانم ماشين فوتبال را پشت دوشم بگذارم و آن را حمل کنم.

* تعامل مربيان ليگ با تيم ملي در چه حدي است؟
اگر اين سؤال را از من مي‌پرسيد بايد بگويم اين موضوع چيزي نيست که بخواهم نگران آن باشم. فکر نمي‌کنم مشکل ما از مربيان باشد. بلکه مسائل ديگري وجود دارد که بايد آن حل شود . بايد يک ساختار خوب در فدراسيون بگذاريم و 11موردي که من مي‌خواهم اعلام کنم در همين زمينه است. 

 
* اولويت و هدف کارلوس کي‌روش صعود به جام جهاني است در صورتي که ما نتوانيم به جام جهاني راه يابيم نسبت به گذشته عقب‌نشيني خواهيم داشت همان طور که در سال 2010 اين اتفاق رخ داد. نظر شما در مورد اين موضوع چيست؟

سوال کليدي و خوبي بود. براي همين است که من به همه مسولان و هواداران اعلام مي‌کنم که بايد دست به دست هم بدهيم تا بتوانيم راهي برزيل شويم. اگر بتوانيم به جام جهاني راه يابيم راه‌هاي پيشرفت در مراحل بعدي راحت‌تر خواهد بود اما در صورت عدم راهيابي يک عقب‌گرد بزرگ خواهيم داشت و 10 -15 سال بعد نياز به ريکاوري داريم. حضور در جام جهاني باعث مي‌شود اعتبار فوتبالمان بالا برود و بازيکنانمان مطرح شود. اين امر موجب حضور مربيان ايراني در کشورهاي خارجي و همچنين حضور بازيکنان در ساير کشورها خواهد شد. حضور در جام جهاني سطح ليگ فوتبال ايران را بالا مي‌برد و باعث مي‌شود مربيان بزرگ وارد اين ليگ شوند.

* براي صعود به جام جهاني کار سختي در پيش داريم، اين طور نيست؟

 صعود به جام جهانی تنها به من مربوط نمی‌شود بلکه به تمام دست اندرکاران فوتبال ارتباط دارد.
سال 98 برای کار به ژاپن دعوت شدم. پروژه‌ای را در تیم ناگویا گراهامپوس داشتم که 3 هزار بازیکن جوان را برای پرورش جمع‌آوری کردیم و آنها را رشد دادیم و الان می‌بینید که آنها در حال حاضر در تمامی رده‌ها موفق هستند. تیم بانوان ژاپن در جهان به مقام قهرمانی رسید و بزرگسالان آنها در رنکینگ جهانی دوازدهم هستند و این برنامه‌ای بود که 20 سال پیش طراحی کردند و و حالا نتیجه آن را می‌بینند.

خیلی از جاها مشاهده می‌کنیم که فقط حرف می‌زنند و کاري صورت نمی‌گیرد و تلاشی انجام نمی‌شود. بخش زیادی از بودجه را صرف یک تیم می‌کنند و برای کارهای پایه هیچ کار نمی‌کنند. اینها دروغ‌گوهای بزرگ فوتبال هستند که باید با آنها مبارزه شود.

نباید به باشگاه‌هایی که برای تیم‌های پایه کاري انجام نمی‌دهند اجازه حضور در لیگ برتر را داد و به مدیرانی هم که به پایه اهمیت نمی‌دهند اجازه کار داد.

* در مدیران فوتبال ایران شخصی را سراغ دارید که به کارهای پایه اهمیت دهد و از آن حمایت کند؟

چند نفر را می‌شناسم و با آنها جلسه‌ برگزار کرده‌ام. کار کردن در پایه کسی را می‌خواهد که به مسائل مالی چشم داشتی نداشته و به فوتبال عشق بورزد و این کار تنها با تلاش حاصل می‌شود.

* دیدار با بحرین، قطر و اندونزی را چطور ارزیابی می‌کنید. خیلی‌ها می‌گویند دیدارهای آسانی داریم. این درست است؟

کسانی که عادت به کار کردن ندارند، این صحبت‌ها را مطرح می‌کنند و فکر می‌کنند همه چیز در زندگی آسان است. اولویت تیم ملی صعود به مرحله بعد است. ما فوتبال بازی می‌کنیم و حق‌مان پیروزی و رو به جلو رفتن است. هر چه قدر بیشتر پیروز شویم، مردم خوشحال خواهند شد.

* نظر شما در مورد حریفان تیم ملی ایران چیست؟

برای حریفان‌مان احترام قائلیم. فلسفه ما این است که وقتی وارد میدان می‌شویم برایم اهمیت ندارد که حریف ما چه کسی باشد. تمام تمرکز ما این است که نقاط ضعف و قوت را شناسایی کنیم. تمام تیم‌هایی که با آنها بازی خواهیم کرد نقاط ضعف و قوتی دارند.
تمام هدفم این است که وقتی تیمم از رختکن خارج می‌شود به نقاط قوت خود و نقاط ضعف حریف فکر و با کیفیت فوتبال بازی کند.

* شما چقدر به بازی زیبایی که تماشاگران دوست دارند، اهمیت می‌دهید؟

مهمترین چیزی که اهمیت دارد اینکه در زمین بازی خوبی را انجام دهیم. درسی که از فوتبال گرفته‌ام این است که زمانی که زیبا و با کیفیت فوتبال بازی کنی بهتر نتیجه خواهی گرفت.

* اکثر مربیان خارجی که وارد ایران شدند به هواداران قول دادند، شما چه قدر به این موضوع اعتقاد دارید؟

اتفاقاً من برعکس دیگر مربیان هستم و کمتر قول می‌دهم و سعی می کنم حاصل کارم بیشتر باشد. دنبال این نیستم که دوستان زیادی را دور خودم جمع کنم و به کار کردن فکر می‌کنم و ترجیح می‌دهم که با گروهی کار کنم که پر تلاش هستند.

*چه صحبتی با هواداران دارید؟

قول من به هواداران این است که تمام تلاش خود را برای موفقیت فوتبال ایران انجام دهم و از آنها می‌خواهم که با ما همراه باشند و شماره 12را بر تن کنند و همیشه آماده باشند و شاید زمانی از آنها خواستم که وارد میدان شوند و زمانی هم که همراهی و تشویق نکردند پس از آن پشیمان نشوند. یک بار دیگر به آنها می‌گویم که آسانی را پیش رو نداریم و اگر همه با هم کمک کنیم، در پایان می‌توانیم خوشحال باشیم.

* نکته‌ای که هواداران ایرانی را خوشحال می‌کند بازی با تیم‌های بزرگ است. برنامه‌هايتان در این مورد چیست؟

یک مسئله‌ای که در این مورد وجود دارد این است که تیم‌های اروپایی در آستانه جام ملت‌ها دوست دارند با تیم‌های هم سطح خود بازی کنند و این امر مشکل است.

هدفی که من با تیم ملی ایران دارم همان هدف مربی تیم اروپایی نیست، اما زمانی که به جام‌جهانی نزدیک می‌شویم شرایط بهتر است و تیم‌های اروپایی دوست دارند بازی‌های دوستانه‌ای را با تیم‌های مختلف جهان انجام دهند.

به عنوان مثال زمانی که سرمربی پرتغال بودم وقتی با سوئد بازی داشتیم به دنبال حریفی مانند نروژ بودم، اما زمانی که به جام جهانی رفتیم اولین دیدار دوستانه‌مان با چین بود. چون ممکن است در جام‌جهانی با یک تیم آسیایی هم هم گروه شویم.

* از فوتبال داخلی خارج شویم و به فوتبال بین‌الملل که طرفداران زیادی هم دارد بپردازیم. بازی که بیشتر رسانه‌ها به آن پرداختند ال کلاسیکو بود، شما سرمربي رئال مادريد هم بوديد. نظرتان در این مورد چیست؟

فقط رئال مادرید و مورینیو نبودند که باختند بلکه بازنده اصلی این دیدار خود فوتبال بود. دعواهایی که در بازی شکل گرفت زیاد خوب نبود. من هم مربی هستم و برخی اوقات که احساسی می‌شوم اشتباه می‌کنم و هیچ مربی نیست که بگوید دچار اشتباهی نمی‌شود. بنابراین باید تمام تلاش‌مان این باشد که فوتبال برنده باشد.

* علت اتفاقات ناخوشایندی که اشاره کردید چه بود؟ خیلی‌ها اعتقاد دارند مقصر اصلی آن خوزه مورینیو بود؟

همه می‌دانند که مورینیو شخصیت خاصی است و کسی نمی‌تواند منکر آن باشد. البته همه مربیان نقاط مثبت و منفی زیادی دارند و او توانایی‌های زیادی دارد و هیچ فرق با مربیان دیگر ندارد.
کار کردن در رئال خیلی سخت است و من خودم این تجربه را دارم. فشاری زیادی روی بازیکنان و مربی است. سرنوشتت در این تیم به لحظه‌ها بستگی دارد و هر نفسی که می‌کشی می‌توانی از یک شخص عاقل به یک دیوانه تبدیل شوی. جو رئال مادرید واقعاً دیوانه وار است.

* باخت‌هایی که مقابل بارسلونا داشته است، چه قدر در تصمیم‌های دیوانه‌وار تاثیر داشته است؟

به خاطر همین شکست‌ها و جوی که در رئال است یک مربی برایش مشکل است که خودش را آرام کند و تصمیم‌های عاقلانه بگیرد. چیزی که از مربیگری در رئال آموختم اینکه از یک تا 10 شمارش کنم و پس از آن تصمیم بگیرم، اما در رئال باید از یک تا هزار بشمارید و اگر این کار را نکنید کنترل خود را از دست خواهید داد.

* دوست داريم این سؤال را صادقانه پاسخ دهید. اگر روی نیمکت رئال بودید، خلاقیت بازیکنان بارسلونا را چگونه مهار می‌کردید؟

تنها شکلی که در حال حاضر می‌توانید بارسلونا را شکست دهید این است که مانند منچستر باشید که در دور مقدماتی جام باشگاه‌های اروپا در سال 1999 این تیم را شکست داد.
در آن زمان من در منچستر بودم و هم در خانه و هم خارج از خانه خیلی خوب بازی کردیم. درک این مسئله برای رسانه‌ها و هواداران مشکل است، اما مربیان این را می‌دانند که اگر تیم‌ شما به فضاها زودتر برسد، بازی شما بهتر از بارسلونا خواهد بود. توپ، بازیکنان حریف و فضا 3 مسئله مهم هستند. اگر مقابل بارسلونا فضا را از دست بدهید کارتان سخت خواهد بود.

 

    هیچ نظری تا کنون برای این مطلب ارسال نشده است، اولین نفر باشید...