ناگفته هاي لژيونر بسکتبال ايران از شکست مقابل اردن

نوشته شده توسط:امیررضا صفائی تبار | ۰ دیدگاه

ارسلان كاظمي بازيكن جوان تيم ملي ايران كه با حضور در تيم دانشگاه رايس آمريكا به بسكتباليستي با تجربه تبديل شده است اين روزها افتخار ديگري كسب كرد كه در كمال با ارزشي نمي‌تواند جاي قهرماني آسيا را پر كند. در كارنامه ورزشي‌ ارسلان برابر قهرماني آسيا يك خط تيره قرار دارد و تا 2 سال ديگر نيز از بين نمي‌رود. نزديك به 2 ماه از ناكامي تيم ملي گذشته است اما كاظمي هنوز آرام و قرار ندارد.

ارسلان كاظمي بازيكن جوان تيم ملي ايران كه با حضور در تيم دانشگاه رايس آمريكا به بسكتباليستي با تجربه تبديل شده است اين روزها افتخار ديگري كسب كرد كه در كمال با ارزشي نمي‌تواند جاي قهرماني آسيا را پر كند. در كارنامه ورزشي‌ ارسلان برابر قهرماني آسيا يك خط تيره قرار دارد و تا 2 سال ديگر نيز از بين نمي‌رود. نزديك به 2 ماه از ناكامي تيم ملي گذشته است اما كاظمي هنوز آرام و قرار ندارد. بازيكني كه براي حضورش در تيم ملي نزديك به 3 هزار دلار هزينه شد با ناكامي در تيم ملي، راه NBA را پيش رو دارد.

لژيونر بسكتبال ايران در آمريكا در آستانه آغاز ليگ NCAA در بين 20 بازيكن برتر فصل گذشته جاي گرفت تا دوباره افتخاري ديگر براي بسكتبال ايران كسب كند. اين افتخار در شرايطي براي ارسلان كاظمي بدست آمد كه اين بازيكن جوان نتوانست قهرماني آسيا را به كارنامه‌اش‌ اضافه كند و مستقيم از چين به آمريكا بازگشت. اين شرايط بهانه‌اي بود تا گفت‌وگويي با اين بسكتباليست انجام دهيم و از شرايط كنوني و البته تيم ملي در جام ملت‌ها جويا شويم.

شرح گفت‌وگو ايسنا با ارسلان كاظمي را در ادامه مي‌خوانيد:

 

**آقاي كاظمي تبريك، دوباره افتخاري ديگر كسب كرديد. قرار گرفتن در بين 20 بازيكن برتر فصل چه احساسي دارد؟

 

مطمئنا خوشحالم. تمام جايزه‌هايي كه تا امروز گرفتم يك طرف و اين اتفاق طرف ديگر. قرار گرفتن نامم در بين 20 بازيكن برتر فصل برايم چيز ديگري است. هميشه پيش از آغاز فصل رقابت‌ها مسوولين برگزاري بازي‌هاي فصل گذشته را مرور مي‌كنند و با نمره دادن به عملكرد هر بسكتباليست برترين‌ها را انتخاب مي‌كنند. خيلي خوشحالم كه به عنوان بازيكني ايراني در اين ليست قرار گرفتم اميدورام بتوانم در ادامه نيز با عملكردي شايسته از اين عنوان محافظت كنم. بايد در فصل جديد كه از شنبه آغاز مي‌شود با تلاش بيشتر رون پيشرفتم را ادامه دهم.

 

**وضعيت تيم رايس چطور است؟

 

با اضافه شدن بازيكنان جديد تيم بهتري خواهيم بود. در فصل گذشته نتايج خوبي گرفتيم و اگر نقاط ضعف گذشته را رفع كنيم اين فصل عملكردي بهتر خواهيم داشت. رايس در فصل جديد رقابت‌ها تيم ديگري است.

 

**با قرار گرفتن در ليست 20 بازيكن برتر ليگ راه حضور در NBA هموار شد. علاقه داريد پيش از پايان تحصيل در اين ليگ بازي كنيد؟

 

آرزوي هر بسكتباليست حضور در ليگ حرفه‌اي آمريكا است. اميدوارم بتوانم راه رسيدن به اين آرزو را سريع‌تر طي كنم. البته در گذشته گفته بودم كه بايد تحصيلاتم را به پايان برسانم اما اگر شرايط به گونه‌اي باشد كه پيشنهاد خوب و البته ضمانت بازي كردن در تيم را داشته باشم به NBA مي‌روم اما اگر اينگونه نباشد ترجيح مي‌دهم پس از پايان تحصيل وارد دنياي حرفه‌اي شوم.

 

**البته ليگ آمريكا مدتي است كه تعطيل شده، وضعيت بازيكنان و مديران به كجا رسيد؟

 

مديران و بازيكنان باشگاه‌ها هر هفته به اين اميد كه مشكل‌ها به پايان برسد جلسه دارند اما به نتيجه‌اي نمي‌رسند. در آخرين جلسه نيز مديران باشگاه با شرايط جديدي وارد شدند اما بازهم نتيجه‌اي گرفته نشد. شرايط به گونه‌اي شده كه پيش از كريسمس هيچ مسابقه‌اي نيست و همه مي‌دانند كه اگر تحريم ادامه داشته باشد با لغو شدن ديدارهاي بيشتر، اين گره كورتر خواهد شد.

 

**آقاي كاظمي از تيم ملي چه خبر؟ تنها كسي كه از جام ملت‌ها صحبت نكرده شما هستيد؟

 

خبرها دست شماست.خيلي برايم جالب بود. تيم ملي باخت و پنجم شد و همه تقصيرها را به گردن ديگري انداختند و حتي يكنفر نگفت ارسلان كجاست؟ برايم جالب بود قبل از رقابت‌ها خيلي‌ها با من تماس گرفتند وكه آيا به چين مي‌آيم يا نه، اما بعد از اينكه باختيم با وجود اينكه تيتر همه روزنامه‌ها بر روي ارسلان مانور مي‌داد هيچ‌كس با من تماس نگرفت كه دليل باخت ايران چه بود.

 

**درباره شرايط تيم ملي بگوييد. ايران باخت، اما دليل واقعي اين اتفاق تلخ چه بود؟

 

مي‌توانم همانند خيلي‌ها تقصير را گردن يكنفر بيندازم و بگويم كه مربي خوب نبود و ايران باخت، اما به نظر من وقتي يك تيم شكست مي‌خورد تمام آن تيم مقصر هستند. همانطور كه در زمان پيروزي همه در آن برد سهم دارند در شكست نيز همه مقصر هستند. از دكتر تيم تا آقاي مشحون رييس فدراسيون در اين شكست تقصيركار بودند. چه برسد به بازيكنان و سرمربي تيم. ملي ايران. نبايد به دنبال فردي بود. بايد در ابتدا به شرايط بد ميزباني چيني‌ها اشاره كنم. شرايط غذاها بسيار بد بود متاسفاه ميزباني خوبي از مدافع عنوان قهرماني نشد. در اين شرايط آقاي مشحون بهترين عملكرد را داشتند و سعي كردند كه نيازها برطرف شود. بايد از آقاي مشحون براي مهيا كردن شرايط خوب تشكر كنم. درباره شرايط فني تيم بايد بگويم كه نمي‌توان تمام تقصيرها را به گردن مربي انداخت. ماتيچ 2 كمك داشت. پس هر اشتباهي كه صورت گرفت آن 2 مربي نيز تقصيركار هستند. البته در اين رقابت‌ها ماتيچ به هيچ وجه اجازه كمك به مربيان تيم نمي‌داد.البته اگر به آمار ايران در ديدار برابر اردن توجه كنيم مي‌توان به اين تتيجه رسيد كه اگر درصد پرتاب‌هاي آزاد ايران از 50 به 70 درصد مي‌رسيد با اختلاف چهار امتياز برنده ميدان بوديم اما هيچ كدام از اين‌ها دليل باخت ايران نيست.

 

**دلايل شما پيش از اين نيز گفته شده بود. دلايل اصلي شكست را توضيح دهيد.

 

مي‌خواهم 2 اردوي تيم ملي را كه در آن‌ها حضور داشتم بيان كنم. جام جهاني تركيه و جام ملت‌هاي چين. تفاوتي كه تيم ملي در اين دو رقابت داشت اين بود كه بازيكنان تيم ملي بيش از اينكه به قهرماني علاقه داشته باشند در اين فكر بودند كه نام و آوازه آنها در آسيا خدشه دار نشود. متاسفم براي تيم ملي كه چنين شرايطي دارد و بازيكنانش تنها در اين انديشه هستند كه خود امتياز بياورند. تيم ملي مملو از تكروي بود تا جايي كه يك بازيكن پنج پرتاب سه امتيازي وارد سبد ايران كرد. خيلي‌ها پس از پايان رقابت‌ها گفتند كه ارسلان با سيستم‌هاي تيم ملي آشنا نبود و در دقايقي از مسابقه اشتباه‌هاي زيادي داشت اما مي‌خواهم بپرسم كه مگر تيم ملي ايران در اين رقابت‌ها سيستمي نداشت. در تيم ملي هر بازيكني كه صاحب توپ مي‌شد براي گل‌زني اقدام مي‌كرد. در رقابت‌ها سيستمي نداشتيم كه من با آن آشنا باشم.

 

**پس آن صحبت‌هايي كه درباره محو شدن ارسلان از زمين مسابقه گفته شد صحت دارد؟

 

متاسفانه بله. يكسري سياست‌ها در زمين مسابقه و تيم ملي وجود داشت كه به كل تيم ضربه زد. متاسفانه از دست مربي هم كاري ساخته نبود. وقتي تعدادي از بازيكن‌ها قدرت بيش از اندازه‌اي داشته باشند مربي نمي تواند كاري انجام دهد. تا يكنفر امتياز مي‌آورد ديگر با او همكاري نمي‌كردند. اين وضعيت بود كه به تيم ملي ضربه زد. در تيم ملي خيلي‌ها ناراحت مي‌شدند كه يك بازيكن 21 ساله در ميدان براي تيم كشورش مي‌جنگيد و عملكرد خوبي داشت تا جايي كه به او لقب‌هاي متفاوتي مي‌دادند همچون پادشاه اسلم دانك. ملي پوشان ايران در سطح بين‌االمللي نام آشنا هستند و حضورشان در ميدان براي تيم روحيه بخش است اما كمي به ديگر تيم‌ها توجه كنيم. به طور مثال چين لبنان و بسياري از تيم‌هاي ديگر بازيكنان جواني داشتند. لبنان تيمي بود كه پس از ايران ششم آسيا شد. كدام بازيكن اين تيم با سابقه بود. كادرفني لبنان تيمي را به چين آورده‌بود كه بيش از 60 درصد آن جوان بودند و آينده خود را شكل دادند. تيم ملي ما بايد در انديشه بازي‌هاي آسيايي باشد كه نصف بازيكنان كنوني در تركيب تيم ملي نخواهند بود.

 

** به نظرت تيم ملي بايد با بازيكنان جوان در اين رقابت‌ها شركت مي‌كرد؟

 

به نظر بازيكناني شايسته حضور در تيم ملي بودند. محمد حسن‌زاده چرا خط خورد؟ بازي‌هايي كه از اين بسكتباليست ديدم و چيزهايي كه از او شنيده‌ام باعث شده تا تنها بازيكني كه قبولش داشته باشم او باشد. به نظر من حسن‌زاده از بازيكناني است كه شايستگي حضور در بسكتبال آمريكا را دارد. اين بازيكن از من بيشتر مي‌پرد و در جام جهاني نيز عملكرد خوبي داشت اما حالا به خاطر كتك خوردن از بازيكني ديگر بايد از تيم ملي خط بخورد. در تيم ملي يك بازيكن جوان امتياز مي‌گيرد به جاي تشويق مي‌گويند كه 21 سال دارد و پر رو شده است. در تيم‌هاي ملي امري طبيعي است كه بازيكنان قديمي دوست ندارند جايشان را به جوان‌ترها بدهند اما بايد مراقب باشيم كه اين رقابت‌رقابتي سالم شود و بازيكنان با سابقه از رابطه خود با ديگر بازيكنان و كادر فني براي اذيت جوانان استفاده نكنند. من خبر دارم كه اين حرف‌ها را بازگو مي‌كنم. همه چيز از همان ابتدا خوب پيش نمي‌رفت.

 

**همه چيز يعني چي؟

 

بطور مثال در آن مسابقه حامد حدادي روزش نبود اما يك تيم نبايد بر روي يك بازيكنش تكيه كند و وابسته شود. وابستگي به يك بازيكن نتيجه‌اش باخت به اردن خواهد بود. وقتي تيم بازيكن محور شود اشتباه نيز به وجود مي‌آيد. همه مي‌دانستند كه بازيكني بودم كه سابقه‌ي حضور قهرماني آسيا را نداشتم و براي رسيدن به آن از جانم مايه گذاشتم، اما حالا دلم خيلي پر است. پيش از آغاز مسابقه در حال گرم كردن بودم كه مربي تيم به من گفت امروز در پست 3 بازي را شروع مي‌كني اما در آغاز مسابقه در كوارتر نخست نيمكت نشين محض مي‌شوم. زماني كه وارد زمين شدم 11 امتياز كسب كردم ولي در آغاز كوارتر سوم دوباره نيمكت نشين بودم. اشتباه ديگري كه مي‌توانم اشاره كنم استفاده از صمد بود در شرايطي كه آماده نبود است. همه كساني كه بسكتبال ايران را مي‌شناسند به خوبي مي‌دانند كه صمد بازيكني است كه بايد 8 يا 9 اقدام انجام دهد تا موتورش گرم شود. در آن مسابقه صمد پايش مصدوم بود و پس از اينكه گرم كرد يك نيمه روي نيمكت نشست و بعد با بدني سرد وارد ميدان شد. كاپيتان تيم ملي در شرايطي به ميدان رفت كه آماده نبود و طبق آمار از 8 اقدام در يكي موفق بود. البته تاكييد مي‌كنم كه اين اتفاق اشتباه ماتيچ بود. مطمئن هستم كه صمد نيز نمي‌خواست به اردن ببازيم و به همين دليل با مصدوميتي كه داشت به ميدان رفت. صمد مي‌خواست در آن شرايط به تيم ملي كمك كند اما به نظر من اين نشان عدم اعتماد به بازيكنان جوان بود همان‌هايي كه در بازي‌هاي دوستانه نيز براي تيم ملي به ميدان نمي‌روند. به نظر من اگر مربي مستعدي داشتيم به جوانان اعتماد مي‌كرد. برابر اردن نيز مي‌توانست به جوانانش اعتماد كند. صمد نيكخواه بهرامي دوست من و بازيكن بزرگي است كه حضورش در ميدان همانند وزنه‌ براي تيم ملي محسوب مي‌شود اما به دليل مصدوميتش شرايط مناسبي براي پيكار نداشت.

 

 

 

**در اين جريان تقصير مربي بيشتر بود يا بازيكنان تيم ملي؟

 

اگر يك مربي قدرتمند باشد به جوانانش اعتماد مي‌كند. اين اعتماد در طول مسابقه ايجاد مي‌شود و مي‌تواند انتظارها را برآورده كند. سعيد داورپناه بازيكن خوب تيم ملي است. عملكرد او را در ليگ ايران ديده‌ام و به خوبي مي‌دانم كه چقدر جنگنده است اما با شرايطي كه تيم ملي داشت در هر زماني كه مي‌خواست به ميدان برود با ترس و لرز وارد مسابقه مي‌شد. بيش از اين كه به عمكردش توجه كند نگران اين بود كه نكند در بازي به كسي پاس ندهد و يك نفر را ناراحت كند. داورپناه والبته بسياري ديگر از ملي‌پوشان همچون خودم هميشه در مسابقه نگران بوديم كه الان تعويض مي‌شويم. اگر مربي مستعد بود مي‌توانست اين جو را از تيم ملي بگيرد تا نتيجه بگيريم. مشكل اصلي تيم ملي اين بود كه بازيكنان به دنبال كسب امتياز براي خود و قرار گرفتن در بين 5 نفر برتر آسيا بودند و هدف به جاي قهرماني رسيدن به تيم منتخب آسيا بود.

 

** پس ملي‌پوشان به هدفشان رسيدند؟

 

معمولا 5 بازيكن برتر را از تيم‌هايي انتخاب مي‌كنند كه مقام آوردند انتخاب مي‌كنند. خيلي برايم جالب بود كه چنين چيزي ديدم و فكر مي‌كنم براي نخستين‌بار اين اتفاق افتاده‌است. بايد يادمون بيفته كه مقام‌هاي فردي در بسكتبال نسبت به قهرماني تيم در يك رقابت ارزشي ندارد.

 

**ناراحتي تو در اين مدت بيشتر شده، هنوز ناكامي ايران را فراموش نكرده‌اي؟

 

مگر مي‌شود اين اتفاق را فراموش كرد؟ خيلي دلم پر است. جام ملت‌ها تمام شد، گفتند ارسلان بازي نكرد و همه چيز سر ماتيچ خراب شد. اين مربي اخراج شد و رفت و همه چيز تمام شد. به همين سرعت اين فاجعه را فراموش كرديم؟ براي من جالب است. در اردويي كه بازيكنان تا لب تر مي‌كردند آقاي مشحون همه چيز را مهيا مي‌كرد بايد پنجم آسيا مي‌شديم. ايران براي قهرماني يك سد نداشت. چندين و چند ديوار و سد برابر ما بود كه تيم ملي ايران را متوقف كرد. جدا از اينكه اردني‌ها در بهترين شب تاريخ ورزشي خود بودند همه چيز در داخل و خارج از تيم ملي دست به دست هم دادند تا ايران شكست بخورد.

 

**گفتي چرا مربي از جوانان استفاده نمي‌كند، به نظرت آيا فدراسيون نتيجه‌گرا نبود؟

 

به نظر من اينگونه نيست. فدراسيون بايد با اين نگاه به كارش ادامه دهد كه بازيكني چون صمد نيك‌خواه بهرامي، مهدي كامراني، حامد سهراب ‌نژاد و... در 2 تا 4 سال آينده از تيم ملي خداحافظي مي‌كنند. حالا در اين شرايط نبايد به بازيكني چون حسن‌زاده كه در زمان رشد است و مي‌تواند 10 سال ديگر در ميدان نبرد حاضر باشد فرصت داد؟ همانطور كه گفتم اين بازيكن را قبول دارم. در جام جهاني نيز خوب بود اما دوباره و به دلالي غير فني حذف شد.

 

**به نظرت ديگر جاي چه كسي در تيم ملي خالي بود؟

 

سامان ويسي. جاي خالي سامان ويسي همه جاي اردو حس مي‌شد. سامان بازيكني است كه بر همه چيز كنترل دارد و به اين دليل كه هم‌دوره بيشتر بازيكنان بود مي توانست هم‌تيمي‌ها را حتي با شوخي كنترل كند. ايمان زندي و سامان ويسي هميشه در اردوهاي تيم ملي همدلي تيم را بيشتر مي‌كردند. در جام جهاني تيم ملي همدل بود. شايد باور نكنيد پيش از هر مسابقه در فاصله هتل تا سالن در انتهاي اتوبوس مي‌گفتيم و مي‌خنديديم. اين وضعيت روحيه تيم را بيشتر مي‌كرد اما در اين اردو خبري از اين چيزها نبود. سامان ويسي، ايمان زندي و محمد حسن‌زاده بازيكنان شوخي بودند كه به تيم روحيه مي‌دادند. الان مي‌توانم 1000 دليل بياورم كه چرا تيم ملي باخت اما اصلي‌ترين ها را گفتم.

 

**ماتيچ چگونه بود؟

 

بازيكن، مربي، همه و همه يك روز خوب و يك روز بد دارند. ديدار با اردن روز بد ماتيچ و جام ملت‌ها تورنمنت بد ماتيچ بود. به نظر من در آن مسابقه تنها كمك‌هاي ماتيچ مي‌توانستند او را كمك كند اما او اجازه صحبت هم به آنها نمي‌داد. اگر ماتيچ اجازه مي‌داد كمك‌هايش به او كمك كنند مي‌توانستيم بازي در آن مسابقه شرايط را تغيير دهيم. اردني‌ها در دو كوارتر پشت سر هم امتياز آوردند و يك پيرمرد چهار پرتاب سه امتيازي وارد سبد ايران كرد و ماتيچ هيچ تغييري در سيستم تيم ايجاد نكرد و به حاتمي و كماليان نيز اجازه همكاري نمي‌داد.

 

**فدراسيون هنوز در انديشه استخدام مربي نيست. به نظرت چه زماني بايد مربي تيم ملي وارد ايران شود؟

 

تا آنجايي كه مي‌دانم تيم ملي تا سال ديگر رقابتي ندارد. تيم‌هاي المپيكي كه كارشان را براي حضور در لندن آغاز كرده‌اند و ديگر تيم‌ها بايد براي دوره بعد رقابت‌هاي قاره‌اي كه انتخابي جام جهاني است آماده شوند. اگر الان مربي انتخاب شود نمي‌توان از او استفاده‌اي كرد.اگر بعد از جام ملت‌ها مربي انتخاب مي‌شد و به ايران مي‌آمد مي توانست به آقاي توفيق كمك كند. البته با شناختي كه از اين مربي بزرگ دارم مي‌دانم او نيازي به كمك ندارد. معتقدم كه بايد پيش از پايان ليگ برتر مربي تيم ملي انتخاب شود و اميدوارم از اين پس آنهايي كه حقشان است وارد تيم ملي شوند تا بتوانيم در آسيا نتيجه‌ ديگري بگيريم.

 

** خيلي وقت بود كه مصاحبه‌اي نداشتي. حرف ديگري باقي نمانده است؟

 

دلم پر بود اما بازهم همانقدر كه ديگران در باخت تيم ملي مقصر بودند ارسلان كاظمي نيز تقصير داشت. هيچوقت اين خاطره تلخ از ذهنم نمي‌رود. خدا را شكر مي‌كنم كه هنوز 21 سال دارم و با كمك خدا مي‌توانم در 5 دوره آينده در تيم ملي باشم و اين اتفاق را جبران كنم.

    هیچ نظری تا کنون برای این مطلب ارسال نشده است، اولین نفر باشید...